Per 1 juni treedt Roosmarijn Ubink af als voorzitter van de Prader-Willi Stichting. Voorlopig nemen de overige bestuursleden haar taken over tot een nieuwe voorzitter is benoemd. Roosmarijn heeft samen met een aantal ouders de patiëntenorganisatie opgericht in 2015. Het bestuur is haar dankbaar voor haar grote inzet en toewijding. Mede door haar drijvende kracht is de patiëntenorganisatie uitgegroeid tot een een stabiele organisatie met veel vrijwilligers.

Roosmarijn: ‘Ik heb met enorm veel plezier samengewerkt met andere ouders, artsen, specialisten en zusterorganisaties, waaronder Prader-Willi Vlaanderen, aan het creëren van bekendheid voor dit complexe syndroom en het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven voor degenen met PWS en hun omgeving. Ik heb veel mooie, bijzondere en leuke mensen ontmoet. Ook ben ik zeer onder de indruk van de enorme inzet en toewijding van de artsen, onderzoekers, andere professionals en het Prader-Willi Fonds. Zonder hen zou de (medische) zorg en aandacht voor PWS niet zo ver ontwikkeld zijn als nu het geval is. Ik ben er trots op wat we als bestuur en vrijwilligers in deze korte tijd als kleine groep mensen hebben bereikt en kijk uit naar alles wat het komende jaar op het programma van de Stichting staat.

Afgelopen zomer ben ik naast een nieuwe uitdagende baan gestart met een opleiding aan de UVA en is er extra mantelzorg in familiekring. Hierdoor moet ik het komende jaar even de prioriteiten anders stellen. Gelukkig zijn er in het afgelopen jaar een aantal nieuwe mensen toegetreden tot het bestuur: Fred Nicolai en Floris Vos en treedt Jan Mesu toe. Ik laat het bestuur dus in goede handen achter en het moment valt samen met mijn eerste zittingstermijn, het is daarmee een mooie tijd om plaats te maken. Natuurlijk blijf ik nog altijd beschikbaar voor het bestuur en andere ouders voor advies of het antwoorden van vragen.’