Met Stefano op vakantie

De zomervakantie is begonnen en familie de Groot gaat naar Gran Canaria…. Wanneer je met een gehandicapt kind op vakantie gaat, is de voorbereiding het meeste werk. Deze vakantie ging voor de eerste keer de rolstoel mee. Een week voor de vakantie werd de rolstoel mooi op tijd afgeleverd, goede service! Blij met het WMO beleid in Kerkrade! We vertrokken wederom s’ nachts en dit is ons net als de vorige keer weer goed bevallen. Stefano in de rolstoel, vader, moeder en zus met koffers, handbagage en parasol er achteraan.

De gehandicapten service op vlieghavens is super, alleen ging het nu mis. De desbetreffende medewerker was te laat om ons op te halen en wij moesten hals over kop in de rolstoelbus om als eerste het vliegtuig in te mogen stappen. De passagiers moesten even wachten om aan boord te gaan, want familie de Groot had voorrang! De vlucht op zich ging goed, Stefano sliep en zo waren de 4,5 uur snel om en voordat je het in de gaten had landden wij op Las Palmas. Daarna met de transfer naar de plaats van bestemming.

Aangekomen op locatie mochten wij meteen ons nieuwe verblijf voor de komende twee weken betrekken. Stefano had het appartement goedgekeurd en voelde zich meteen thuis. Gelukkig maar! De dvd recorder werd direct geïnstalleerd en meneer kon zijn geliefde dvd’s bekijken. Stefano was op zijn gemak zodat wij de koffers konden uitpakken. Binnen een mum van tijd was alles op zijn plaats en kon de vakantie beginnen. Stefano gedroeg zich voorbeeldig, ging zonder tegenstribbelen overal mee. Zelfs in het restaurant tijdens het eten gedroeg hij zich als een gentleman.

Tetta
Maar… de hele week vroeg Stefano naar de “Tetta” (= auto). Daarom hadden we een jeep gehuurd en hebben we een aantal dagen met de “ Tetta “ gereden. Wij hebben veel bezienswaardigheden gezien en het hele eiland doorkruist. Dit was natuurlijk niet zo moeilijk, het is maar een klein eiland. Het was weer eens wat anders dan zonnen en luieren. Maar Stefano is ook vaak in de zee geweest en hij heeft ervan genoten!

Wat is Gran Canaria toch mooi, meer dan alleen zon, zee en strand. Wij hebben het hoogste punt van Gran Canaria gezien, een beroemd vissersdorpje, de mooiste havens, teveel om op te noemen. De moeite waard om te bekijken en Stefano was helemaal in zijn element, hij zat namelijk in de Tetta! Vanaf zijn eerste levensjaar is hij zeker een à twee keer per jaar met vakantie geweest.

Zielig?
Is Stefano zielig omdat hij Prader Willi syndroom heeft? Zielig niet! Vervelend dat hij PWS heeft? JA! Maar hij is ook een gelukskind! Welk kind met of zonder beperking kan zeggen dat hij al zo vaak op vakantie is geweest? Hij heeft al veel landen mogen zien en dat is mooi: je weet toch niet wat de toekomst gaat brengen. En terugkijkend op de vakantie: dit was tot nu toe een van onze beste vakanties!

Wij kijken natuurlijk weer uit naar de volgende vakantie! Adios!

Jolanda de Groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *